Ca 20 stycken
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
1/2 msk salt
2 msk neutral olja
1 msk mörk sirap
1 dl linfrö
3 dl grahamsmjöl
8-10 dl vetemjöl
5 dl vatten, fingervarmt
1/2 msk salt
2 msk neutral olja
1 msk mörk sirap
1 dl linfrö
3 dl grahamsmjöl
8-10 dl vetemjöl
Gör så här: Smula ned jästen i en bunke och lös den med lite av det fingervarma vattnet dvs 37 grader. Häll sedan på resten av vattnet och tillsätt salt, olja, sirap, linfrön och grahamnsmjöl. Arbeta därefter in vetemjölet lite i taget tills degen blir blank och fin. Låt den jäsa i ca 30 minuter i bunken under bakduk.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta ihop den. Dela degen sedan i två delar och rulla varje till en tjock längd. Dela varje längd i 10 delar och rulla varje del till en bulle. Lägg dessa sedan på plåtar med bakplåtspapper.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta ihop den. Dela degen sedan i två delar och rulla varje till en tjock längd. Dela varje längd i 10 delar och rulla varje del till en bulle. Lägg dessa sedan på plåtar med bakplåtspapper.
Låt sedan bullarna jäsa i ca 30 minuter till dubbel storlek ungefär. Starta ugnen på 250 grader!. Grädda bullarna efter jäsning sedan i ungefär 13-15 minuter i mitten av ugnen. Låt dem sedan svalna under bakduk.
Kan meddela att de är oerhört smaskiga och hyfsat smidiga att göra!
Alltid kul att testa på nya recept!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar