(För 4-6 personer och det tar mindre än en timme att göra)
Ingredienser:
1 fläskytterfilé, ca 800 g efter putsning
1+1 msk smör1 msk salvia
1 msk chilipulver
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
1+1 msk olivolja
1 kg potatis
1 paket bacon, 140 g
3 gula lökar
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen noggrant och dela i halvor på längden och lägg dessa på en plåt smord med 1 msk smör. Strimla baconet och fördela över potatishalvorna. Droppa över 1 msk olivolja och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
Putsa fläskytterfilén och snitta samt krydda i skårorna med salvia och chllipulver, stek i 1 msk smör tills filen får fin färg runt om. Salta och peppra.
Skala och skiva lökarna, ta ut plåten med potatis och bacon, lägg över löken och vänd runt. Lägg köttet i mitten på plåten och sedan in i ugnen igen ca 20-25 minuter. Kolla så inte köttet blir torrt. Om potatisen behöver mer tid, så ta ut köttet och linda in i folio tills potatisen är klar. Servera med grönsallad och bearnaessås.
Husliga Tess som varit igång ännu en gång. Ibland undrar jag inte om vi borde bli sambos ;)
SvaraRadera