lördag 17 september 2011

Teriyakigryta

Dagens lunch blev Teriyakigryta och det var precis vad min smaklökar behövde och tyckte om. Så här kommer recpetet för nyfikna och hungriga! Den var kalorisnål, men eftersom jag hade en skvätt matlagningsgrädde kvar så åkte det i ;) Finner mycket av min inspiration på Matklubben.se!

Teriyakigryta (4 personer)

400 g fläskfilé
3 gula lökar
1 gul paprika
1 grön paprika
1 röd paprika
3 dl Teriyakisås
1½ msk sesamolja
1 msk kalvbuljong
1 krm kajennpeppar
2 tsk svartpeppar
3 msk kinesisk mörk soja
1 dl vatten
1 msk Maizenaredning
1 dl matlagningsgrädde (Mitt tillägg i recpetet)

Löken skivas. Skär sedan av locket på paprikorna och gröp ur innehållet med kärnorna. Skär paprikorna i halvor och strimla. Stek lök och paprikor i gryta på medelstark värme under lock tills de är halvmjuka. En viss krispighet ska finnas kvar. Ta upp ur grytan och lägg åt sidan.

Fläskfilén strimlas. Gör en marinad av sesamolja, ett par matskedar Teriyakisås samt kryddor och soja och maizena. Låt köttet dra i marinaden i minst 10 minuter. Smält lite olja eller smör i grytan. Stek köttet på medelhög värme tills marinaden "kokat in". Lägg i grönsakerna och häll på resten av Teriyakisåsen och vatten. Låt koka i hop några minuter.

Supergott med jasminsris till! Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...