lördag 26 december 2015

Bland skenande älgtjurar och annat oknytt!

Det har varit en händelserik dag. Dagen började med att jag fixade stallet och sedan tog vi en promenad. Det sa pang på vägen hem och när vi nästan hunnit uppför backen kommer en älgtjur skenande ca 15 meter ifrån oss. 

Konversationen blev följande:
Majas Vad var det där mamma?
Jag: En älgtjur! 
Maja: Han skulle nog hem till ungälgarna..

Vår älgjägare hade dock skjutit en av "ungälgarna". Så sen blev det full fart ut i skogen och titta på älgkalven. Tycker själv det är viktigt att Maja får vara med och se allt. Har själv vuxit upp med att skicka får till slakt, varit när de slaktat älg osv.

Och bilden ovan är inte en riktig bössa som Maja håller i utan en leksaksbössa som hennes morbror fick som liten.  Hon säger själv att hon ska bli jägare när hon blir lite större.

Sedan har dagen rullat på. Hovslagarbesök hos trollen är avklarat och ibland tror jag det bor oknytt nere i stallet. Saker som försvinner oavsett om det är en ryktborste eller en kniv...Hmpf eller så är det bara jag som är oerhört virrig (Mer än vanligt). 

//Tess

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...