Limefilé (3-4 portioner)
Ingredienser:
500 g fläskfilé
1 tsk salt
matfett
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 msk kalvfond
½-1 tsk Sambal oelek
1 tsk äkta soya
1 msk honung
saft av en lime
Gör så här: Skär fläskfilén i skivor och bryn dessa i smör samt salta. Bryn i omgångar om det blir för mycket kött på en gång i stekpannan. Lägg sedan över det brynta köttet på ett fat.
Pressa limen och rör ihop saften med vatten, creme fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta.
Lägg sedan i köttet och låt det puttra i 5-8 minuter. Servera med ris eller ugnsstekt potatis. ( Om man vill kan man byta ut fläskfilé mot kycklingfilé, men då skall kalvfonden bytas ut mot kycklingfond).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar