Detta är dock en aning billigare än vanlig fläskfilé. Det smakar dessutom ljuvligt gott och väl i fatet så ser det ut som fläskfilé.
500 g fläskfärs
1,5 msk aromatkrydda
Sås:
2 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
Kinesisk soya
Svamp (kan uteslutas)
Riven ost
Blanda färsen med aromatkryddan och forma till en lång "fläskfilé" inuti ett bakplåtspapper. Lägg i frysen tills den är så pass frusen att den går att skära i skivor. Skär i skivorna tjocka som fläskfilébitar. Stek dem gyllene i smör/olja. Lägg i ugnssäker form. Stek svampen, häll över grädden, creme fraiche och soyan. Låt såsen småputtra och häll den sedan över köttet. Strö över osten och gratinera i 225 gradig ugn tills osten smält och fått lite färg. Servera med kokt potatis och vinbärsgelé! Smaklig måltid!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Plundringstider - Ewa Klingberg
Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag: Historiska media Handling: Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...
-
Gryningsbröd (2 limpor) 1 liter filmjölk 1,5 tsk bikarbonat 2 dl mörk sirap eller brödsirap 1-2 tsk salt 5 dl vetemjöl 5 dl grahamsmj...
-
Idag har jag ägnat dagen åt att rensa och sortera bland alla mina böcker. Först och främst bland kurslitteratur som jag inte anser mig ha n...
Oj vad gott!! <3
SvaraRadera