lördag 28 januari 2012

En liten smak av himlen ;)

Ja ibland blir jag mer eller mindre uttråkad av att äta samma gamla vanliga luncher och middagar som går i en ständig repris. Så ibland slänger jag mig helt enkelt ut i receptdjungeln och provar något nytt. Ibland hittar man en riktig 10-poängare och ibland hittar man en del bottennapp också fast det är dock sällan jag smakat något som inte gått att äta. Idag har jag hittat en riktig 10-poängare med en liten smak av himlen.


En enkel och himmelsk gryta (4 personer)

Ingredienser:

600 g fläskfilé
2 pkt bacon
1 rödlök
1 liten crème fraiche 34%
3-4 dl vispgrädde
½ köttbuljongtärning
2-3 msk soya
2 tsk tomatpuré
1½ tsk sambal oelek
Lite salt
Mald svartpeppar
Matlagningsmjöl
Vatten


Gör så här: Strimla fläskfilén, skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken i små bitar. Fräs sedan fläskfilén i smör och lägg sedan undan fläskfilén på en tallrik för att sedan fräsa baconet. Ta ur baconet och låt rödlöken fräsa i baconfettet. Lägg allt sedan i en gryta och häll lite mjöl över, rör om och häll sedan på de övriga ingredienserna. Låt allt sedan småputtra i 20 -25 minuter. Servera med ris eller varför inte potatis (Tess är ju potatisälskare number one).

3 kommentarer:

 1. SmålandsJenny28 januari 2012 17:45

  Vad är matlagningsmjöl? Lät väldigt gott..får se om sambon går med på att äta det någon gång...

  SvaraRadera
 2. Jag använde vanligt mjöl!

  SvaraRadera
 3. Det där ska jag nog ta och testa idag faktiskt! Lät himlans gott! :-)

  SvaraRadera

En helt vanlig familj - Mattias Edvardsson

Titel: En helt vanlig familj Författare: Mattias Edvardsson Förlag:   Bokförlaget Forum Handling:  Hur långt skulle du gå för att skydd...