Recept av Kryddburken . Fann denna underbara av ren slump när jag googlade runt, vilket jag är oerhört tacksam för eftersom vi fick en väldigt god första maj-lunch. Stort tack!!!
Persiljejärpar i gräddsky
2 skivor franskbröd
2 dl mjölk
ca 800 gram kalvfärs
1 vitlöksklyfta (finriven)
2 dl vatten
1 msk tomatpuré
1½ msk potatismjöl
1 rejäl knippa bladpersilja (finhackad)
1 tsk nymalen vitpeppar
1 tsk salt
Såsen:
1 liter kraftig köttbuljong (Egen. Fond eller tärning+vatten)1 tsk soya
1 tsk tomatpuré
1 tsk svartvinbärsgelé
1-2 dl grädde
Salt & peppar
Gör så här:
Smula ner brödet i en skål, slå på mjölken och låt det stå och svälla. Rör sedan ner kalvfärsen och övriga ingredienser till en smet. Blöt händerna och forma med matsked ovala järpar. Lägg upp dom på blöt skärbräda. Stek hastigt i het stekpanna runtom så de får fin färg, lägg upp på ett fat efter hand. Vispa ur pannan med buljong. Tillsätt lite soya, en tesked vinbärsgelé och låt såsen koka upp. Tillsätt en skvätt grädde och smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka järparna i pannan med såsen och låt dom sjuda ca 10-12 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Plundringstider - Ewa Klingberg
Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag: Historiska media Handling: Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...
-
Gryningsbröd (2 limpor) 1 liter filmjölk 1,5 tsk bikarbonat 2 dl mörk sirap eller brödsirap 1-2 tsk salt 5 dl vetemjöl 5 dl grahamsmj...
-
Idag har jag ägnat dagen åt att rensa och sortera bland alla mina böcker. Först och främst bland kurslitteratur som jag inte anser mig ha n...
Jag ska nog testa detta recept i helgen, lät himla gott!
SvaraRadera