måndag 15 oktober 2012

Ni glömmer väl inte?

Det är nämligen hög tid att börja fodra de små tvåbenta med vingar nu om man vill ha sällskap i sin närhet. Här har vi matat småfåglarna ett tag nu och jag får fylla på nästan varje dag med godsaker. Tycker det är trevligt att se dessa små liv i trädgården. Det är även viktigt att ha en blandad kompott av godsaker om man vill se olika fåglar.


  • Hampfrö uppskattas av bland annat Grönfinkar, Domherrar, Blåsmesar, Talgoxar, Pilfinkar, men även Talltitor och Entitor.
  • Solrosfrö tycker Grönfinkar och Domherrar också om liksom Nötväcka, Stenknäck samt Talgoxar.
  • Godsaker som havre, brödbitar och kokt osaltat ris gillas av Gulsparv, gråsparv, turkduva och ringduva. (Om man ger bröd ska det ej vara mögligt eller innehålla saffran)
  • Nötter är gott tycker de flesta mesarna, hackspettar, nötväcka, nötskrika, siskor och hackspettar.
  • Äpplen och talgbollar är uppskattat av många som man kan hänga upp. Var dock noga med att nätpåsar och liknande hängs fast ordentligt för annars kan fåglarna fastna i detta och flyga iväg.
Ett litet tips jag har är att på bland annat Lidl så kan man köpa en sorts lång påse som innehåller både solrosfrön, talgbollar och nötter som man kan hänga upp. Smidigt och räcker några dagar.

1 kommentar:

  1. Ja det är ju faktiskt rätt mysigt att sitta inne o kolla fåglarna. Vi hade ett fågelbord tidigare men det rök förra året när vi byggde till. Kanske får fixa det nästa år när vi ska göra iordning trädgården?
    kram j.

    SvaraRadera

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...