Idag har jag bakat dessa mumsiga grova frallor...
FRISKUSBULLAR 18 st
5 dl vatten eller mjölk
1 dl rågkross
50 g jäst
250 g keso
2 msk sirap
2 tsk salt
1 dl solrosfrö
2 dl grahamsmjöl
vetemjöl 225* 10-12 min.
Värm mjölken tillsammans med rågkrosset till 37*. Häll det över jästen i en bunke och lös upp den. Blanda i övriga ingredienser i ovanstående ordning. Rör i så mycket vetemjöl att degen släpper bunkens kanter och inte klibbar. Jäs degen i 30 min. Rulla ut degen till en rulle. Skär i bitar och ställ med snittytan uppåt på plåtar. Jäs 30 min. Grädda och låt kallna på galler under bakduk.
FRISKUSBULLAR 18 st
5 dl vatten eller mjölk
1 dl rågkross
50 g jäst
250 g keso
2 msk sirap
2 tsk salt
1 dl solrosfrö
2 dl grahamsmjöl
vetemjöl 225* 10-12 min.
Värm mjölken tillsammans med rågkrosset till 37*. Häll det över jästen i en bunke och lös upp den. Blanda i övriga ingredienser i ovanstående ordning. Rör i så mycket vetemjöl att degen släpper bunkens kanter och inte klibbar. Jäs degen i 30 min. Rulla ut degen till en rulle. Skär i bitar och ställ med snittytan uppåt på plåtar. Jäs 30 min. Grädda och låt kallna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar