lördag 7 september 2019

Drömstigen - Jenny Fagerlund

Titel: Drömstigen
Författare: Jenny Fagerlund
Förlag:Harper Collins Nordic


Handling: Journalisten Rebecka har minst sagt många bollar i luften. Arbetet på tidningen tar all hennes tid och energi samtidigt som familjen pockar på uppmärksamhet. Sugen på karriär men samtidigt full av skuldkänslor känns det som att hon aldrig riktigt räcker till.

När en gammal ungdomskärlek plötsligt dyker upp på jobbet och hennes man tröttnar på hennes ständiga svek hotas allt det hon har kämpat för. Samtidigt visar sig ett anonymt tips till tidningen få större betydelse för karriären än vad hon någonsin kunnat drömma om.

Mina tankar: Jag gillade boken mycket. Tycker om att läsa om Rebecka och hennes liv. En feelgood som innehåller både nedgångar och uppgångar. Den är svår att inte fortsätta att läsa. En hel del är igenkännande, även om jag kanske inte stoppar i alvedon för mitt barn ska kunna gå till förskola så vet jag hur det är med det där samvetet att prestera, men samtidigt som man har det där samvetet att ta hand om familjen egentligen. Att jag läste den beror helt enkelt på att jag läste Jennys bok "Med hälsning från Båstad" och insåg att jag gillar hennes sätt att skriva. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...