fredag 28 augusti 2015

Mamma i karriären?


Ja, jag har en speciell höna som jag faktiskt kallat "Skatan". Hon liksom väntar in andra ruvande hönor och när de passar på att gå upp för att dricka vatten eller sträcka på benen så snor hon deras reden...*Suck* Jag har kånkat på "Skatan" många gånger för hon försökte överta Bodils ägg flera gånger. Skatan ligger liksom och lurar i redet intill, men har inte tålamodet att ligga länge och vips om de andra ruvande hönorna har tur så kan de smyga tillbaks. Kanske tänker hon på karriären och har inte tid att ligga där i 21 dagar? Dessvärre hade jag lång dag igår som innebar att jag åkte sisidär 06:30 och var hemma 21:00. 

Sambon säger då när jag kom hem att en ägghög är utan höna. Hmmm tyckte jag och går ned i hönshuset och ser att Skatan dumpat sina ägg för att ta Amalias istället så jag ska kånka över Skatan igen för sisådär hundrade gången och inser "Nej nej nej hon har en kyckling där och är värre än en huggorm på att hugga mig". Men jag orkade just då inte göra en förflyttning till BB, men imorse vid 04:30 fick Skatan och hennes kyckling flytta över.

Det märkliga är att allt sånt här händer alltid när man inte är hemma. Det slår nästan aldrig fel...//Tess

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...