Idag har jag bakat bullar!
Ingredienser:
25 g jäst
2,5 dl lättmjölk
0,25 dl flytande margarin
0,5 dl kesella 1%
1 dl socker
0,7 l vetemjöl
1 tsk kardemumma
1 ägg
Pärlsocker eller Mandelspån
Fyllning: Är valfri men jag brukar göra en kanelblandning i form av kanel, flytande margain och lite socker. Inga större mängder!
Gör så här:
Värm mjölk och margarin fingervarmt. Blanda sedan i kesellan och rör runt. Smula sedan ned jästen tills den har löst upp sig. Tillsätt socker och mjöl samt kardemumman. Arbeta degen smidig.
Låt jäsa i 30 minuter.
Knåda degen smidig och kavla sedan ut degen i en lagom längd. Lägg på fyllningen och rulla ihop och skär sedan i önskat antal bitar och lägg sedan varje bit i en bullform. Låt sedan dessa jäsa i 30 minuter. Pensla sedan med ägg och strö över antingen pärlsocker eller mandelspån. Sedan ska bullarna in i ugnen cirka 10 minuter (Tills dom har fått fin färg)
Mumsigt!
SvaraRadera