fredag 14 augusti 2020

Bokskåpets hemlighet - Frida Skybäck

 


Titel: Bokskåpets hemlighet (Recensionsexemplar)
Författare: Frida Skybäck
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Handling: I ett gammalt bokskåp i mormors slitna stuga hittar Rebecka en dagbokoch en samling brev från 1940-talet och det visar sig snart att hennes familjehistoria är mer komplicerad än hon trott. Vad är det för mörka hemligheter som hennes älskade mormor Anna har dolt under alla dessa år?

Rebecka har flytt sin trasiga familjesituation och inte träffat sin mamma på flera år, men när mormor hamnar på sjukhus återvänder hon motvilligt till Skåne. I breven och dagboken får en berättelse från andra världskriget liv. Den unga Anna är förälskad i Luca och beredd att riskera allt när han ber henne om hjälp med att smuggla danska judar över sundet, omedveten om att ingripandet kommer att förändra deras liv för alltid.

Rebecka läser andaktsfullt och inser att hon inte är den enda som behöver försonas med sitt förflutna. Men finns det fortfarande tid nog för familjen att hitta tillbaka till varandra?

Mina tankar: En bok som direkt hamnar på en min topplista.  "Bokskåpets hemlighet" fångade mig som läsare direkt. Den griper tag i en och det är svårt att lägga ifrån sig boken för man vill veta hur allt ska sluta. Frida har en väldigt god förmåga att få karaktärerna levande och väver samman nutid med dåtid på ett skickligt sätt. Välskriven och fängslande helt enkelt. Tror detta är Fridas bästa bok hittills. Hon gör mig inte besviken som läsare. Så mitt råd är "Läs den!!!".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...