söndag 25 augusti 2019

Ät hjärnsmart - Kristina Andersson

Titel: Ät hjärnsmart! : maten och knepen som gör dig smartare, gladare och skyddar mot åldrande.
Författare: Kristina Andersson
Förlag: Tukan Förlag


Handling: Vill du:
Bli lite piggare och smartare, kanske redan före lunch? Fatta bättre beslut på jobbet?Skapa de bästa förutsättningarna för dina barns inlärning? Förstå vad som styr dina matval?Minska risken att drabbas av nedstämdhet och åldersrelaterade förändringar i hjärnan? 
Ja, då ska du ta en titt på vad du lägger på tallriken. Via valet av mat kan du nämligen påverka din hjärnas mentala kapacitet och funktion både på kort och lång sikt. Bokens goda och hjärnsmarta recept hjälper dig att göra de rätta valen för dagens alla måltider!

Mina tankar: Jag fick tips via en hälsovetare om denna bok. Det är kanske inte en bok man läser sida efter sida i utan lite mer som en uppslagsbok. Det är egentligen inte så krångligt utan ganska logiskt. Det är bara det att många gånger i denna stressade värld tar man snabba och enkla alternativ fast det som är bra för kroppen egentligen är ganska enkelt också. Jag gillar upplägget i boken, den är lätt att läsa och att förstå. Jag blev faktiskt ganska peppad och taggad att äta mer "hjärnsmart" efter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...