fredag 16 januari 2015

Norrsken - Frida Skybäck

Titel: Norrsken
Författare: Frida Skybäck


Handling:Cecilia Stienfors återvänder till familjens herrgård Rosenlund efter en tids frånvaro. Inget är som det har varit. Hennes syster Elisabeth vänder henne ryggen trots de har varit mer eller mindre oskiljaktiga tidigare. Den enda som lyser upp Cecilias tillvaro är hennes lillebror Benjamin, men som Cecilias mamma Märtha anser att inte Cecilia ska vara i närheten av. Cecilias föräldrar anser sig inte ha något val utan Cecilia måste giftas bort så fort som möjligt.

Mina tankar: En lättläst bok som utspelar sig i svensk herrgårdsmiljö. Man fångas och vill veta vad som försiggår innanför Rosenlunds väggar. Man inser även att man inte fick vara annorlunda som flicka och man fick inte bestämma något själv under denna tidsperiod. Det är bara att inse att man har tur som är född när man är född. Summa summarum är att  vill man veta mer även när boken är slut och tur är att det kommer en fortsättning i form av "Polarnatt". 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...