torsdag 6 maj 2021

Larma, släcka, rädda i Rosengädda - Emma Hamberg

 

Titel: Larma, släcka, rädda i Rosengädda
Författare: Emma Hamberg
Förlag: Piratforlaget

Handling: Tessan och hennes get Bella har flyttat in i Rosengäddas förfallna stationshus. Tapeterna flagar och murbruket förfaller men hoppet om att förvandla förfallet till en mysig bykrog brinner starkare än allt annat. Samtidigt som hon spacklar och målar provlagar hon vinångande vildsvinsgrytor.

Brandmannen Jonny sitter ensam i sin enorma tv-soffa med ett par 3D-glasögon på näsan, tittar på en dokumentär om delfiner och gråter. När han inte klarade årets fys-test så försvann snabbt det gamla livet. Nu får han istället på egen hand sköta pappersjobb på Rosengäddas lilla jourstation.

Rafael kliver av tåget i Rosengädda med sina fladdrande svarta Armani-kläder. Elegant som få och med en doft av hemligheter, dekadens och äventyr flyttar han in i det stora godset Smörkulla.

Mina tankar: Nu har jag läst fortsättningen av serien "Rosengädda" och det är bara att inse att jag gillar gänget i dessa böcker mer och mer. Tror faktiskt vi alla skulle vara mera som Tessan och hennes vänner. Världen skulle vara bättre! Jag gillar att boken har "Glimten i ögat" och en dutt med humor. Helt klart läsvärd och kanske perfekt i sommar att läsa om vi ändå inte kan ha en helt vanlig sommar i år heller! Emma har ett underbart sätt att beskriva miljön och händelser för det känns nästan som man är där! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...