måndag 29 juli 2019

I mörkaste småland





Igår blev vi lite spontana och gav oss därför iväg på en liten tur. Först hamnade vi i det välkända Katthult där Emil spelades in till viss del. Mysigt och trevligt ställe och konstigt nog även sociala djur som kom fram självmant för att bli klappade. Väl värt ett besök :)  

Lunch intogs på Mossebo gästhem och det var mycket gott.

Därefter tog vi en sväng till Bullerbyn. Vi väl kanske inte så imponerade, men det är väldigt vackert där och om man är fikasugen så finns det gott fika. Sen är det ju kul att ha varit där en gång i sitt liv i alla fall. Dock kan man låta bli att hoppa i höet i den lilla ladan ;) I min värld var det inte hö utan bööss som man säger på småländska. 




Dagens höjdpunkt blev dock Filmbyn . Perfekt att roa sig där ett tag och kliva in i olika scener från Astrid Lindgrens olika filmer. Även se mycket rekvisita från filmerna, kort och filmer. Och man kunde även hoppa över helvetesgapet och maila hem en filmsekvens från detta. Väl värt ett besök och utanför finns en upplevelseskog där man kan gå en sakletarjakt med hjälp av en app. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...