måndag 26 november 2018

Lingon och lust - Eva Swedenmark och Annica Wennström

Titel: Lingon och lust
Författare: Eva Swedenmark och Annica Wennström
Förlag: Lind & Co

Handling: 
Det är höst, i skogen lyser lingonen röda. Familjen kring La Stella har efter en turbulent tid kommit varandra nära igen. Mycket ser ut att gå deras väg. Ändå vill inte lugnet och ron infinna sig. Liselotte har förverkligat många av sina drömmar, ändå känner hon en obestämd lust och längtan som driver henne att ta nya beslut. Marios restaurang har fått ett uppsving, men svårigheterna han upplevt har förändrat honom på djupet. Ska han få svar på sina frågor då han söker sig ut i den jämtländska fjällvärlden? Barnen Sandra och Elias står inför nya utmaningar när deras föräldrars längtan driver dem alla vidare. Anita upplever en sällsam kraft i gamla känslor. Hemlighetsfullt smyger hon iväg med hinkar och bärplockare, men det är inte skogens rikedomar som lockar, utan något helt annat. Men alla är inte lika förtjusta när förändringar återigen står för dörren. Lingonens röda färg lovar en annan sötma än de ger. För vissa i familjen kring La Stella känns tillvaron som om den är färgad av denna bittra eftersmak.

Mina tankar: Detta var den fjärde och sista delen. Det känns nästan lite sorgligt att inte få följa familjen La Stella längre. Alla böcker har innehållit det som finns i livet på riktigt, det vill säga glädje, sorg, kärlek och hat. Säcken känns ihopknuten nu när man läser den fjärde delen. Inga frågetecken kvarstår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I skogen...

  I skogens trivs jag helt klart. Det blev ingen rehabvecka för mig via Cancerrehabfonden denna gång så jag får helt enkelt köra mitt egna ...