fredag 13 april 2018

Bokhandeln på Riverside Drive - Frida Skybäck

Titel: Bokhandeln på Riverside Drive
Författare: Frida Skybäck

Handling: Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att förlora den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon får ett oväntat besked, hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymmer en bokhandel. 

Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap med den motsträviga personalen fram.
Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda bokhandeln inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset?

Mina tankar: Efter att ha läst "Bokhandeln på Riverside Drive" så får jag en känsla av att vilja besöka bokhandel som denna eller varför inte rent av starta en egen bokhandel. Detta är en bok som ger läsaren värme, hopp, och glädje även om den behandlar sorg och ledsamheter. Frida har verkligen lyckats med att blanda nutid och dåtid på ett spännande sätt. Jag har haft själv haft en intensiv period och börjat dagen med att läsa denna bok samtidigt som jag ätit frukost innan jag åkt till arbetet. Det har varit svårt att inte läsa den för man vill veta mer om Charlotte och de andra karaktärerna i boken. Miljöbeskrivningarna får en att känna som om man varit där och man kan nästan känna doften av "Swedish fika" och böckerna i bokhandeln på Riverside Drive. Ett stort plus för att författaren vävt in andra författare och deras verk i denna roman. Rekommenderar varmt att läsa denna bok! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skamvrån - Sofie Sarenbrant

Titel: Skamvrån Författare: Sofie Sarenbrant Förlag:   Bookmark förlag Handling:   En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma oc...