torsdag 23 maj 2019

Bettys värld - Marie-Louise Marc

Titel: Bettys värld
Författare: Marie-Louise Marc

Förlag: Printz publishing.

Handling:Betty Svan är kärleksreporter på det glossiga magasinet Gala. Trots en galen chef trivs hon med sitt jobb som landets flitigaste relationsjournalist. Dessutom har hon precis inlett en passionerad relation med Dan, en säljare på en golftidning på samma förlag. Sommaren närmar sig, Stockholm blir allt varmare och livet leker. Eller? Snart börjar mörka moln täcka Bettys himmel. Dan visar sig vara en otrogen skit, det skvallras om nedskärningar på arbetsplatsen, Bettys mamma blir allt sjukare på hemmet där hon bor, och Betty både saknar och oroar sig över sina utflugna, vuxna barn. Samtidigt uppstår pirriga känslor mellan Betty och hennes granne Henrik, en godhjärtad psykiatriker som bor i samma hus. Men kan en läkare verkligen bli kär i en skvallerskribent? Och kommer Betty ens våga öppna sig för kärlek igen?

Mina tankar: En bok som jag precis behövde nu i min svacka. Betty och hennes liv underhöll mig och en del igenkännande känslor svepte förbi. Marie-Louise skriver på ett lättsamt sätt även om det handlar om jobbiga saker som oro, sorg med mera. Därför är boken svår att släppa ifrån och helt plötsligt är den slut. Rekommenderar att läsa! Kanske perfekt för hängmattan eller i solstolen i sommar!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...