tisdag 28 augusti 2018

Den lilla bokhandeln runt hörnet - Jenny Colgan

Titel: Den lilla bokhandeln runt hörnet
Författare: Jenny Colgan
Förlag: Massolit


Handling: Nina Redmond älskar böcker och som bibliotekarie får hon göra det hon gillar allra mest matcha rätt bok med rätt person. Men när hennes älskade bibliotek tvingas stänga står hon plötsligt utan jobb och har ingen aning om vad hon ska ta sig till. Men så hittar hon en annons om en charmig liten skåpbil och får en idé: hon ska starta en egen bokhandel, på hjul!

Med all styrka, mod och optimism som hon kan uppbåda och därtill sitt livs samlade besparingar gör Nina sig redo för en nystart i de vackra skotska högländerna. Men verkligheten visar sig vara något helt annat än den verklighet hon gärna drömmer sig bort i. Hon möter en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, till exempel en charmig tågkonduktör och en barsk och fåordig bonde på granngården.

Mina tankar: Jag bara älskar denna bok. Varför finns det ingen sådan här bokhandel som åker runt? Charmig och mysig bok som man inte ville skulle ta slut. Aye...gillar beskrivningarna som Jenny gör av landskapet och även av personerna. Läs den helt enkelt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En helt vanlig familj - Mattias Edvardsson

Titel: En helt vanlig familj Författare: Mattias Edvardsson Förlag:   Bokförlaget Forum Handling:  Hur långt skulle du gå för att skydd...