Limefilé (3-4 portioner)
Ingredienser:
500 g fläskfilé
1 tsk salt
matfett
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 msk kalvfond
½-1 tsk Sambal oelek
1 tsk äkta soya
1 msk honung
saft av en lime
Gör så här: Skär fläskfilén i skivor och bryn dessa i smör samt salta. Bryn i omgångar om det blir för mycket kött på en gång i stekpannan. Lägg sedan över det brynta köttet på ett fat.
Pressa limen och rör ihop saften med vatten, creme fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta.
Lägg sedan i köttet och låt det puttra i 5-8 minuter. Servera med ris eller ugnsstekt potatis. ( Om man vill kan man byta ut fläskfilé mot kycklingfilé, men då skall kalvfonden bytas ut mot kycklingfond).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Plundringstider - Ewa Klingberg
Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag: Historiska media Handling: Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...
-
ZzzZzz låter det från sovrummet. Endast Tess är vaken. Resten av familjen är ena sjusovare till och med vår hund Elektra. Hon kommer inte ...
-
Gryningsbröd (2 limpor) 1 liter filmjölk 1,5 tsk bikarbonat 2 dl mörk sirap eller brödsirap 1-2 tsk salt 5 dl vetemjöl 5 dl grahamsmj...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar