måndag 15 april 2019

Hjärtats skafferi - Ruth Reichl

Titel: Hjärtats skafferi
Författare: Ruth Reichl
Förlag:Printz Publishing

Handling: Matnörden Billie Breslin har fått sitt drömjobb som assistent på New Yorks mest ikoniska mattidning: Delicious. En spännande värld full av stjärnkockar och delikatessaffärer i Little Italy har öppnats och Billie kan knappt förstå vilken tur hon har har. Men sedan händer det som inte får hända: tidningen läggs ner och de färgstarka kollegor som Billie har börjat betrakta som sin familj tvingas gå vidare på annat håll. 


Tills vidare får Billie jobba kvar för att upprätthålla tidningens garanti-hotline, för läsare som har frågor om gamla recept. Men när hon en dag hittar några mystiska brev, gömda i kontorets gamla receptarkiv, öppnas dörren till ett helt nytt äventyr ..
.

Mina tankar: En av årets hittills bästa böcker för min del! En riktig feelgood som innehåller en del mystik. Den är varm och innehåller både glädje och sorg, men framförallt den fångar mig som läsare. Man kan inte släppa Billie och de andra utan man vill veta hur gick det sen...Den är helt i klass med Frida Skybäcks hyllade "Bokhandeln på Riverside drive". Läs den!!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu eller aldrig!

Det är helt enkelt nu eller aldrig. Det är dags att ta tag i livet för det är ju ingen som gör det åt en.  Jag har en lång väg att gå, men...