onsdag 26 december 2018

Välj honom - Agnés Ledig

Titel: Välj honom
Författare: Agnés Ledig
Förlag:Bokförlaget Forum

Handling: 
Den unge brandmannen Roméo hamnar på sjukhus efter att ha blivit svårt skadad i en eldsvåda. Där möter han sjuksköterskan Juliette. Hon lever i en destruktiv relation med en våldsam man och vill så gärna få ett barn, för då kommer nog allt att bli bra. Juliette engagerar sig både i patienten Roméo och hans 14-åriga lillasyster Vanessa, som han har vårdnaden om. Men efter tillfrisknandet tappar de kontakten och Juliettes man blir alltmer kontrollerande. Tre år senare är hon äntligen gravid. Då råkar hon ut för en olycka. Roméo arbetar fortfarande som brandman och nu är det han som får rycka ut till Juliettes räddning.

Mina tankar: En bok som man blir rörd av. Den innehåller sorg och glädje. Agnés sätt att skriva gör det lätt att läsa eftersom det är korta kapitel. Historien flyter på i ett bra tempo och det är svårt att lägga sig ifrån boken. Helt klart läsvärd!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En helt vanlig familj - Mattias Edvardsson

Titel: En helt vanlig familj Författare: Mattias Edvardsson Förlag:   Bokförlaget Forum Handling:  Hur långt skulle du gå för att skydd...