måndag 16 juli 2018

Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden - Jenny Colgan

Titel: Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden
Författare: Jenny Colgan
Förlag: Massolit Förlag


Handling: Det är snart jul i Mount Polbearne, det lilla ö-samhället strax utanför Cornwalls kust.När Polly inte är upptagen med att skapa läckerheter i det lilla bageriet på strandpromenaden myser hon med sin underbara pojkvän, Huckle. Hans honungsaffärer går dock inte så bra som de hoppats, kanske borde de lägga sina bröllopsplanerna på is ett tag? Ingen problem för Polly, men Huckles barnlängtan blir inte lika lätt för henne att hantera. Det visar sig också att Pollys vän Kerensa undanhåller något. 

Något som riskerar att splittra vännerna.Men nu nalkas julen, en tid för familj, vänner och inte minst tid för julmarknaden, årets höjdpunkt! Men mitt i förberedelserna får Polly ett telefonsamtal som vänder upp och ner på allt. Hur ska hon ens kunna tänka på julen när hennes eget liv är ett enda stort kaos?

Mina tankar: En bra fortsättning på de andra två böckerna i samma serie. Jag valde att läsa denna bok idag som är en av de varmaste dagarna på länge ihop om att svalka mig. Och visst är det något med böcker som utspelar sig kring juletid, för det får mig att längta efter advent, pepparkakor mm.

I alla fall Jenny Colgan har en mycket god förmåga att skriva om både sorg och glädje så det ändå känns bra. Det blir inte för mycket av dem utan en bra balans. Läsvärd så klart! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu eller aldrig!

Det är helt enkelt nu eller aldrig. Det är dags att ta tag i livet för det är ju ingen som gör det åt en.  Jag har en lång väg att gå, men...