torsdag 14 juni 2018

Kärleksdans i obalans - Anna Jansson

Titel: Kärleksdans i obalans
Författare: Anna Jansson
Förlag: Norstedts


Handling: Jag ser på mannen jag älskar. Vi står på randen till en katastrof. Jag tycker nästan att han ler i sömnen och plötsligt får jag lust att dräpa honom med kudden, tänker Angelika Lagermark, hårfrisörska på salong d' Amour i Visby.


En annons i tidningen blir startskottet för en serie oväntade händelser. Den stuga vid havet där Angelikas gammelmormor Amalia bodde hela sitt 94-åriga liv är till salu. Amalia var en klok gumma och många var de som kom för att få råd och hjälp i livets svåra skeden. Men huset ruvar på en fasansfull hemlighet.

Samtidigt fortsätter relationsarbetet på frisersalongen med att hjälpa kunderna att hitta kärleken. Det är det enkla. Den svåra är att behålla kärleken när motgångarna kommer. Det är något Angelika själv får erfara när Magnus blir förälskad i hela världen och gör det otänkbara.


Mina tankar: Jag gillar böckerna om Angelika och hennes systrar. Detta är del tre i serien "Ödesgudinnan". Boken innefattar livet som det faktiskt är, det vill säga inte alltid perfekt. Anna skriver om allvarliga saker med en seriös ton och ändå få in en hel del glädje och skratt i sina böcker kring Angelika och hennes systrar. Klart värd att läsas! Psst...det finns goda recept i slutet av boken som är värda att testas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skamvrån - Sofie Sarenbrant

Titel: Skamvrån Författare: Sofie Sarenbrant Förlag:   Bookmark förlag Handling:   En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma oc...