söndag 10 juni 2018

En oskyldig lögn - Sabine Durrant

Titel: En oskyldig lögn
Orginaltitel: Lie with me
Författare: Sabine Durrant
Förlag: LB Förlag (Louise Bäckelin Förlag AB)
Ett recensionsexemplar från ovannämnda.Handling: Det börjar med en lögn. Alla vet ju att det sällan skadar med vita lögner. Eller? Ibland kan man vilja imponera på någon från förr att man är mer framgångsrik än vad man är. Precis detta gör Paul som möter en tidigare kurskamrat från universitet i en bokhandel. Sanningen är den att Pauls liv håller på att rasa samman, då han är en misslyckad författare med en enda succé som hände för 20 år sedan. Nu håller Paul på att förlora sin lägenhet och närmast står att flytta hem till sin mamma och detta får Paul att tacka ja till en middagsinbjudan. Under middagen träffar han änkan Alice som har allt han önskar sig och det ena leder till det andra, men är det fler än Paul som ljuger?

Mina tankar: En ny bekantskap för mig att läsa Sabine Durrants bok eftersom jag har missat hennes tidigare bok "Allt att förlora". Hon har ett målande språk och man kan känna sig som en iakttagare i boken eftersom Sabine skriver väldigt detaljerat kring hur karaktärerna är och känner sig.  Handling är spännande, och fångar mig som läsare. Klart värd att läsas i sommar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu eller aldrig!

Det är helt enkelt nu eller aldrig. Det är dags att ta tag i livet för det är ju ingen som gör det åt en.  Jag har en lång väg att gå, men...