torsdag 10 maj 2018

Kvinnan på bänken - Anna Jansson

Titel: Kvinnan på bänken
Författare: Anna Jansson

Handling: Kriminalinspektör Jesper Ek har blivit blixtförälskad. Men hans nya kärlek Julia är en gåta. Vad är det hon inte vill berätta? När hennes förflutna hinner ikapp har fällan slagit igen om Ek, som hamnar i en fruktansvärd knipa och inte ens kan ta hjälp av sina kollegor.
Maria Wern kallas till prästgården i Lärbro, och inser att den bär på många hemligheter. Enligt sägnen blev en präst dräpt i kyrkan på 1200-talet, och det sägs att dråparen går igen. Den unga prästen Alva har blivit hotad, och diakonen Ragnar är djupt oroad över att hon inte tar hoten på allvar. När Maria hittar klippböcker om Alva som diakonen gjort väcks nya frågor.

Mina tankar: Jag är en stor fantast av böckerna om Maria Wern. En intressant och spännande historia som inte gör det så lätt för mig att klura ut vem skyldiga är. Anna skriver på lätt sätt som gör inte krångligt att förstå, man får ett djupare fokus på brottsutredningen och relationer mellan personerna i boken vilket är en kombo som jag gillar. Helt klart läsvärd! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skamvrån - Sofie Sarenbrant

Titel: Skamvrån Författare: Sofie Sarenbrant Förlag:   Bookmark förlag Handling:   En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma oc...