söndag 26 mars 2017

Ladda batterierna


I dag är en sådan dag som jag inte vill ska ta slut. Vi har laddat våra batterier här hemma i familjen idag med många sysslor tillsammans. Växthuset är tvättat och urstädat och helt enkelt redo för odling framöver. Maja och jag har förodlat vattenmeloner bland annat. Ska bli spännande att se...

En liten skogspromenad tillsammans för kolla av om det finns några nöff nöffar och de är lite väl nära ibland är det bara att konstatera. Hämtat sommardäck och sett att grannen har en alldeles egen påskkärring. 



Det blev sedan häng i uterummet som hade en väldigt behaglig temperatur så vi slog till på stort med grillpremiär och premiär att äta middag i uterummet. En mycket härlig söndag må jag säga. Tänk om alla dagar var så här.

Nu håller vi tummarna att vi piggnar till hela bunten. Jag är inte helt hundra än, konstant trött (antagligen av antibiotikan) och resten av familjen hostar och är en aning snoriga. //Tess

onsdag 22 mars 2017

En ny upplevelse


Jag har fått en ny upplevelse, en upplevelse jag gärna hade varit utan. Halsfluss är något jag aldrig har upplevt tidigare under mitt 35-åriga liv. Att inte kunna själva gav mig nästan panik. Att sedan ha i princip 40 graders feber (Jag som aldrig har hög feber) fick mig att frossa och skallra tänder som en galning.


Sedan att få sitta och kallsvettas i 1½ på vårdcentralen för några dagar sedan gjorde det inte precis roligt heller. Efter jag hämtat ut recept fick jag gå och tillbe porslinsguden på vårdcentralen. 

Eftersom jag dessutom inte hade sovit på två nätter innan så körde jag mindre vägar hem och fick ha sidorutan nere för jag har nog "Aldrig" varit så trött i mitt liv som denna gång. 

Idag är första dagen jag kan svälja utan det känns som ett skärande rakblad. Wow vilken känsla...känner mig som en ny människa. Men nu ska inte göra en Tess och ta för mig alla projekt på en gång. Nej nu ska jag vila och bara vara. En sak i taget...till och med skickade in kompletteringsuppgift igår redan för att inte ens behöva tänka litteraturseminarie på högskolan idag. 

Vill bli frisk.nu /Tess

lördag 18 mars 2017

Ljuva lördag


Idag har det varit en riktigt ljuv lördag. Sovmorgon och sedan for sambon iväg på diverse ärenden. Efter lunch tog vi en promenad hela familjen. Maja gillar att traska i skogen även om det inte blir mer än någon kilometer. Blev en tur till Nässjö idag och handla lite. 

Väl hemma så gick jag crazy och tog en rejäl promenad själv och en timme senare så hade sambon fixat bakad fläskfilé till middag. Men jag lovar det känns i benen efter allt promenerande idag. Jag har noll kondis, men det har blivit 6 kilometer idag. Måste ju börja öva nu inför stegmätartävlingen som ska starta nästa månad i kommunen där jag arbetar. Här ska promeneras som bara den framåt :) Och den bästa tiden är ju nu framåt för promenader innan det blir för varmt och en massa flugor...

Nu ska jag parkera mig i soffan...//Tess

fredag 17 mars 2017

Runt hörnet...


Det är dags snart för nya äventyr. Fast nu har jag faktiskt bestämt datum. Det är dags nu att säga ja till nya äventyr. Dags att börja leva igen. Göra nya saker, umgås och må bra. 

I övrigt så mår jag faktiskt mycket bättre nu. Gårdagens skallebank inklusive nattens skallebank var verkligen ingen höjdare. Mådde så illa av huvudvärken. Gissar på ett smärre migränanfall...Uäk. Kanske var det internationella sömndagen som påverkade mer än vad man kunde ana ;)




//Tess

måndag 13 mars 2017

Det där med vikten...


Ja, teorierna har varit många. Varför är Tess så tjock? Är hon gravid? Är hon lat? Gör hon inget annat än äter? Vet ni vad? Jag är inte gravid, inte lat heller, men ätit har jag gjort en hel del. Det är mitt sätt att koppla av tyvärr. Min hjärna har lärt sig äta = slappna av och inte stressa. Och vips sätter sig kilona snabbt på kroppen med tanke på att jag har varit sjuuuukt stressad och inte mått så bra.


Och jag låter bilden tala här ovan. För det är ju faktiskt sant ;)

//Tess

söndag 12 mars 2017

Dagarna som passerat


Vilken härlig helg med ett soligt och skönt väder. Gårdagen spenderade vi med fixa här hemma på gården. Det skulle köras in ved, plocka ned en solpanel osv.
Maja bestämde sig för att åka till sin mormor och morfar och sova över. Så vi blev liksom barnfria bara sådär. Och vad gjorde vi? Ja vi drog stan och gick från krog till krog och dansade natten lång...eller inte ;) 


Vi åkte hem och såg på mello som en stor del av Sverige. Jag hade gärna sett Jon-Henrik och Aninia som vinnare, men jag är glad då Robin också varit en favorit. 

Idag blev det storrengörning i hönshuset. Och glädjen visade hönorna med att lägga hela 21 ägg. Rekord liksom! Kan ju dock vara solen som påverkar också så klart. Tyckte det var imponerande med 18 ägg tidigare idag, men var nere för en stund sedan och fann 3 ägg till. Bilen har blivit städad också sedan fick jag göra lite kontorsarbete på sambons företag. Och sedan rymde vi faktiskt hemifrån ett par timmar och åkte till Jönköping och bara var typ...

Jag erkänner dock att jag hade gärna haft en pausknapp och fortsatt med helgen lite till...        //Tess

fredag 10 mars 2017

Släpp en fis!






Det är ju inte utan att man drar på smilbanden när "Släpp en fis" med Eddie Meduza dyker upp i min Daily Mix på spotify. Man kunde ju önska att många problem skulle lösas med en fis ;)

Nu är det tack och lov fredag. Det känns som jag aldrig är utsövd. Konstant trött är mitt mellannamn. Min vecka har bestått av kompetensutvecklingsdag, årsmöte, studiebesök/intervju på förskola, hemstudier, arbete och så vidare. En varierad vecka med andra ord så man kan ju inte gnälla att man blir uttråkad i alla fall.

I helgen finns inget inplanerat mer än att se finalen i Melodifestivalen. Det är det enda inplanerade som finns. På ett sätt ganska skönt faktiskt, men ibland önskar man att man hade mer ork till att vara social.




lördag 4 mars 2017

Tiden går fort...

Dagarna går förbi en efter en. Tiden går så fort nu. Det känns som jag inte hinner med riktigt. Det är liksom lördagskväll redan. Veckan har varit intensiv med kvällsföreläsning, två dagars ombudsutbildning och i torsdagskväll var vi ett härligt gäng hemma hos en fd kollega. Så mysigt och härligt att träffa alla härliga människor både nuvarande men även kollegor från förr och så klart att äta en bit god mat. Kanske dags att ha en grillfest här hemma till sommaren med gänget ;) Om de nu vågar sig till berget ;) Den arga där är ju inte att leka med.  

Idag har vi hunnit med en sväng till Nässjö. Sedan har vi haft kaffegäster här hemma i eftermiddag. Alltid trevligt och Maja uppskattade besöket och har lekt järnet.

Hur är det med mig? Jo, jag lever. Inte sprudlande glad, men det går. Har kommit till insikt att en större förändring måste till. Jag kan inte alltid gå och hoppas på att det ska bli bättre år efter år. Det är dags att ta det där klivet!

//Tess


Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...