söndag 26 februari 2017

Sol...


Så underbart att få känna av solens strålar. I dag har vi varit på kort visit hos mina föräldrar. Jag passade på att följa med på en promenad med mamma och hennes hund. Inser att min kondition behöver bli bättre!

Helgen lider mot sitt slut och en ny vecka väntar runt hörnet. En vecka med föreläsning, grundläggande ombudsutbildningar i dagarna två, umgås med trevliga människor på torsdagskvällen. Så det känns som denna vecka kommer rulla på snabbt den med...

//Tess

lördag 25 februari 2017

En mysig lördag

I dag har vi haft en mysig lördag. Först och främst en skön sovmorgon. Inga måsten, inga krav. Bara pyssla med det man känner för. Gosa med hästarna, titta på hönsen, köra in lite ved för frysa vill man inte ;) En liten spontantripp till Vetlanda av alla ställen i Småland. 

Nu laddar vi för Mello sista deltävlingen. Själv hoppas jag nu på att finna en favorit för jag har liksom inte funnit någon direkt "Wow" i år. Jag hoppas att Jon Henrik har en bra låt! Men man vet aldrig ;)

//Tess


onsdag 22 februari 2017

Wake up call



Idag har jag fått ett riktigt wake up call. Fick se en filmsnutt hos min KBT-terapeut. Det handlade om utmattningssyndrom/utmattningsdepression. 

Jag inser att jag har samvetsstress. Jag prioriterar att hjälpa människor i detta fall små människor, men även mina kollegor. Jag prioriterar inte mig själv. Utan tänker jag ska bara klara av denna vecka sen ska jag prioritera mig själv eller jag ska inte ta det där jobberbjudandet för då blir jag ju av med min lediga onsdag. Onsdagen som många gånger varit min räddning när jag kan sova ut, ladda batterierna för att orka. 

I alla fall Marie Åsberg berättade i filmen många träffande saker. Hon är seniorprofessor och en av de främsta inom detta område. Det nämndes även att man slutar göra saker man tycker om. Man tar inga promenader, man slutar att gå en kurs, allt för att skala av så man orkar med arbetet.  Man bjuder aldrig hem någon, tackar nej till mycket som att gå ut osv. och undviker många situationer.

Check på det/Tess

måndag 20 februari 2017

Min stora tjej


I dag var det en stor dag! Maja skulle nämligen följa med en kompis hem från förskolan för första gången. Och jisses vad hon har bubblat om denna händelse här hemma ikväll. 

Inte klokt vad tiden går. I år blir denna tös hela 5 år. Klok som en bok och full av fantasi. Vad ska det bli av denna tjej? Ja, ska man tro henne själv så ska hon bli både frisör, jobba på Liseberg och kanske bli husbyggare.

//Tess

fredag 17 februari 2017

Det är dags nu!


"Livet är aldrig en lätt väg, men alternativa vägar finns alltid tillgängliga
 när du känner att du är vilse. Allt du behöver göra är att välja rätt väg."


Det blev ett wake up call i eftermiddags. Jag kände att energin bara försvann totalt ur mig. Det kändes som jag i princip bara andades och kunde inte röra mig. Känslan att vara helt utmattad, att knappt finna ork för att hämta ett glas vatten. Känslor som knackade på och talade om att jag inte ska tro jag är något.

Jag måste välja rätt väg nu. Vet att jag tänkt det så många gånger tidigare, men det blir ändå att man välja det man upplever tryggt, men som kanske inte är hälsosamt i längden. Man väger fördelar mot nackdelar.

Tänker på en händelse idag. Det är såna som gör det svårt att välja rätt väg. En positiv händelse som man får stoppa i det glada paketet som man kan ta fram när det inte känns fullt så roligt. //Tess



torsdag 16 februari 2017

14 bara idag!


Mina hönor tror det är vår! Idag har jag plockat in 14 stycken ägg. Det är ungefär vad den dagliga skörden ligger på. Mitt kylskåp består i princip av ägg. Så  till helgen får det bli storbak minsann. Det är lyx detta att ha egna hönor som värper härliga och goda ägg.

Snurran mår bättre i alla fall och lever fint i eget boende. Matte är lycklig ända in i själen. E-vitaminkur pågår än och diverse delikatesser serveras dagligen allt för skämma bort Snurran. 

Det är väl just denna bit som är jobbig som djurägare. När djur blir sjuka eller dör. Vet i höstas när jag bölade här hemma för bruna kärrhöken tog tre av mina höns t.o.m tuppen Allan...Och nej kärrhöken blev inte välsignad här på berget. Kan hända att denne dog av sviterna av min svordomsramsa. Fast innerst inne vet jag ju att även kärrhökar behöver mat, men denne behöver ju liksom inte ta mina favoriter. 

Djuren är viktiga för mig. Även de vilda djuren som finns omkring oss. Läste igår om vargen var nära e4:an i Skillingaryd. Min första tanke - Neeej bara den inte kommer ut på e4:an och blir påkörd. Ja jag vet...många gillar inte varg och antagligen hade jublat om den blivit påkörd. Jag tycker vargar är oerhört vackra. 

//Tess

söndag 12 februari 2017

Goda minnen att tänka på framåt...

Igår när jag rensade garderober och annat fann vi en hel del av mina maskeradkläder. Ja, jag älskar att klä ut mig. Maja och jag testade på att vara både prinsessa, häxa, och troll med mera. Härligt att minnas. Så igår skapade vi några härliga minnen att komma ihåg.

Vi gick även bananas med ansiktsmålning här hemma. Maja fick fria händer och jag kan garantera att det tog en lång stund sedan när jag väl skulle tvätta av allt. Man får ju bjuda på sig själv ibland.

Söndagskvällen är redan här. En ny vecka väntar snart. Ångesten har knackat på lite grann. Jag är helt enkelt sliten. Har börjat läsa "Träna din inre kondition" och är nu på station nummer ett som innebär "Mönsterbrytare". Jag ska alltså bryta mönster. Vet ni hur svårt det är? Man är så invand t.ex. vilken stol jag ska sitta på vid köksbordet. Listan kan bli lång. Så nu fram till fredag så ska jag försöka bryta en del mönster. Vem vet jag kanske går helt crazy ;) Backar med bilen ända till jobbet...eller inte! 


//Tess


Blåst

Att mina djur inte är som alla andra det har jag vetat länge. Igår vid insläppet av hästarna så var Flinga Fjant extremt snabb in i stallet och jag gick och hämtade Bella Bus. Väl inne i stallet inser både jag och Bella att Flinga har gjort jävelskap. Hon har blåst Bella på sina knäckebröd. Flinga var med andra ord i Bellas box och länsade både på pellets och knäckebröd. 

Stackars Bella som blev förtvivlad, men tur för henne att matte har knäckebrödsresurser och kunde bjuda på några medan Flinga fick titta på i sin box. Flinga har är helt enkelt väldigt full av hyss och kan både det ena och det andra samt att hon älskar mat...

//Tess

onsdag 8 februari 2017

Att bara vara

Idag hade vi bara en sak inbokat på vår lediga dag. Det var att följa med dottern och hennes avdelning på teater. Jätteroligt :) Tänker det var ett stort äventyr för många av dem. I alla fall sedan har vi bara varit här hemma idag. Så skönt att bara ta dagen som den kommer. Har faktiskt funnit lite energi för att städa här hemma och det är ett gott tecken. 

Annars har jag en viss förmåga att hamna i soffan. Men det känns bra ända in i själen att få plocka i ordning här hemma. Och för inte tala om att ikväll krypa ned i nytvättade sängkläder. Det är en av de få saker som verkligen får mig att njuta lite extra liksom lite guldkant på vardagshjulet. 

Ikväll fick vi dessutom kaffegäster och hönan "Snurran" som hon så vackert får heta nu har fått en kur E-vitamin. Troligen en gnutta Snurrsjuka och är det så och hon blir bättre får hon flytta till paradiset hos mina föräldrar för det är inget att avla vidare på. Och det är ju inte lätt att sortera äggen heller sen framåt när mina hönor får tanken på att börja ruva. Tror hon skulle trivas fint hos tuppen Ernst som också är Hedemora och hans två bruttor. Den som lever får helt enkelt se. 

Nu är det kvällen och det är dags för mig att stänga av. Dags att tanka batterierna för imorgon är det en ny arbetsdag. //Tess

måndag 6 februari 2017

Att sitta ned!

Vi är nu i en fas när vi ska köpa nya köksmöbler. Det är inget lätt uppdrag att finna nya möbler. Inte när man heter Therese och har en sambo som heter Lars. Jag älskar vita möbler och min sambo skyr det som pesten ungefär. Så vi får liksom mötas på halva vägen var någonstans. Och vad är bra när man ska hitta nya köksmöbler och vad är en bra stol egentligen?

Ja, jag vill först och främst ha något som passar mitt gamla hus som är från 1700-talets slut. Det ska liksom fungera till resten av inredningen i köket såsom köksspis och andra inventarier. Jag vill ha en stabil stol, som man kan stå och balansera på när man hänger upp gardiner. Dessutom vill jag ha en stol med lång rygg så man sitter rak i ryggen och inte som en säck potatis. Dessutom ska den ändå vara bekväm eftersom det är en möbel man använder dagligen.

Jag fanns faktiskt en som vi känner att vi kanske kan mötas kring. Den är både vit och har ändå ett träinslag i form av valnöt i färgen.Jag fann tack och lov en bra hemsida med många matstolar i olika färger och former. Stolen här intill kommer ur serien BESO som föll mig i smaken. 


Smaken är helt enkelt som baken - delad. Finns stolar för i princip alla smaker där. Moderna, gröna, vita, gammaldags stil och så vidare. Liksom matstolar som passar både korta och långa människor. Nu ska vi bara bestämma oss för ett antal stolar också. 

torsdag 2 februari 2017

Bilden får tala!


Bilden ovan får visa mina känslor idag.
Jag är trött, arg, ledsen.
Vill helt enkelt inte mer nu.

/Therese

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...