lördag 30 december 2017

Året som gick...2017 var efterlängtat efter ett intensivt avslut av 2016. Januari innebar att återigen ta tag i bokläsandet. Jag hade turen att göra en bekantskap med Eli Åhman Owetz böcker. Tror dock inte jag slår 36 lästa böcker under 2017 som jag gjorde under 2016. Januari innebar även ombudsutbildning, arbetsmiljöutbildning. Mycket lärorikt!


Februari innebar både att testa på nya semlor i form av prinsesstårta-stuket till att börja läsa inne på Jönköping University till handledare för studenter. Under Mello-tåget höll jag på Jon-Henrik, men icke sa nicke blev det så..


Mars var en spännande månad. Jag fick en upplevelse jag aldrig någonsin upplevt - jag fick halsfluss! Nästan 40 graders feber och släpade mig till vårdcentralen då jag inte sovit på två dygn pga värken i halsen och inte kunna svälja...Den upplevelsen vill jag gärna vara utan igen. 

Trevliga saker med mars månad var att det blev premiär-grillning och chill i uterummet eftersom våren gjorde antågande. Hönsen värpte ägg också som aldrig förr.

April var månaden jag tog beslutet att säga upp mig för att ta en tjänst i Nässjö Kommun. Hönsen värpte ägg som aldrig förr. Påsk firade vi också :) Upplevde även After Work i byhålan. Inte så illa trots allt!
Maj blev en spännande och intensiv månad. Det blev ett besök på Vrigstads marknad. Årets först glass i Lekeryd checkades av i samband med att sambon lurade iväg mig att hämta en bil långt uppåt Adelöv och dessutom fick mig hamna vid Braehus på hemvägen. Så glassen fick han snällt betala för det fick den vägen hem.

Ett cirkusbesök blev det i Nässjö för att se cirkus Olympia. Maja är sjukt glad i clowerna. Och så är det ju inte dumt att äta popcorn heller.

Dessutom på Norges nationaldag blev det en skrattfest trots ämne som stress och annat en riktigt trevlig kväll med tidigare kollegor för att se Babben Larsson på Elmia. Sista examinationen gjordes för handledarutbildningen också och jag blev godkänd!


Juni som är en favoritmånad. Det är då jag hänger i uterummet med en god bok eller glas vin och bara är. Juni innebar en hel del kycklingar. Det blev besök på Liseberg och passa på att åka Sagoslottet innan det skulle rivas. Tur med vädret hade vi där och Maja älskar karuseller. Maja fick även göra premiär besök på Leos Lekland vilket var mycket uppskattat. Naturligtvis blev det och ett annat besök i Byarums Hembygdsgård som öppnade sitt sommarcafé. Midsommar firades hemma på berget och även en midsommarfest på förskolan checkades av.Juli innebar en massa härliga dagar. Det var fika bland annat hos Två Röda hus som hade hiskeligt stora belgiska våfflor. Sköna baddagar på Flatenbadet.

Jag och Elza var i Ullared på dansbandshelgen där. Lika roligt som vanligt och man träffar alltid spännande människor. 

Små utflykter hit och dit helt enkelt. Som t.ex. Mössebergs djurpark blev en utflykt.  Det blev en sväng till Borås Djurpark också.

Jag, Maja och sambon gjorde Helsingborg och Helsingör och bodde på två nätter på hotell. Så skönt att bara vara! 

Sista dagen som anställd vid Vaggeryds Kommun blev det också. 

Sommaren är kort. Augusti knackade på med massor av svamppromenader. Tappade räkningen till sist på hur många kilo gula kantareller som plockades totalt under detta år.

Jag började nya arbetet som förskollärare i Nässjö Kommun. Det kändes bra!

Det var "Rock n Roll kväll i byhålan" och jag fick användning för en av alla prickiga klänningar. Wiii...

Sen blev jag visst 36 år gammal också. Tiden går fort när man har roligt helt enkelt. 


Hösten infann sig rätt så direkt i september. Det blev en tur återigen till Helsinborg och Helsingör dock denna gång med föredetta kollegor. Så härlig tur med massor av goda skratt!


Små härliga överraskningar blev det märkligt nog. Jag vann biljetter till räkfrossa på Vetlanda stadshotell och Barbados spelade :)

Det fanns en oro som började gnaga inom mig....Små varningstecken knackade på också. Glömska och yrseln hälsade på. 


Oktober kom till berget och jag blev sjukskriven. Fick helt enkelt ta det lugnt och slet i princip ut ett par gymnastikskor för jag blev ordinerad promenader gärna i tystnad i skogen.

Maja fyllde fem härliga år. Man inser hur stor hon börjar bli. Kalasinbjudningarna duggade tätt och hon fick gå på kalas hos kompis-premiär.Jag avslutade oktober månad med att säga upp mig igen...Ni läste rätt. Jag kände att jag kunde inte arbeta i kommun med så mycket besparingar och tankesätt. Så vad hände? Jag återvände till slut till tidigare kommun jag arbetade i efter lite diskussioner om vart så hamnade jag på samma förskola som tidigare, men på den avdelning jag aldrig varit.

November var jag sjukskriven mer eller mindre. Laddade mentalt för nytt arbete. Dessutom fick vi ta adjö av Hedda som inte mådde bra.  Fyra år fick vi tillsammans...

Jag startade december med att börja på min nygamla arbetsplats. Det blev en intensiv start jag lovar :) Men det kändes som att komma hem. 

Besök på Jul på Liseberg med personalföreningen. Maja och mamma var med också. Mysigt! Liksom en och annan vinst fick följa med hem. Eftersom Hedda inte fanns hemma längre så jublade alla mössen tills...jag fick en galen idé och adopterade en styck hemlös katt som skulle till Djurens vänner. Klumpen blev till slut en Findus och verkar trivas bra här på berget. Kelsjuk och förmågan att öppna dörrar...Han har skrämt oss många gånger med att öppna ytterdörren. 

December rusade på...och helt plötsligt var julen över som i sig var mycket trevlig som den ska vara. Nu sitter jag här dagen innan nyårsafton och undrar smått vart tusan tog 2017 vägen? Det gick så fort...//Tess

2 kommentarer:

 1. SmålandsJenny1 januari 2018 09:06

  Synd att du inte började i jkp istället.
  Va inne på vklass och kollade,ända svenska fröken på barnens avdelning ska testa annat Jobb några månader och istället kommer det ännu en som bryter på svenska. Stora sonen bryter redan nu på svenska efter att 2 av 3 av fröknar från höstterminen inte pratar svenska så bra. Det är ju jättebra att det är variation på nationalitet men nu blev det ju lite knäppt när ingen kan jättebra svenska. Man skulle kunna tro att vi bor i invandrartät område men det är nog typ åtminstone 60% svenskar som bor här.
  Bara hoppas den nya e lite mer med och att hon pallar med sina kollegor.

  SvaraRadera
 2. Hoppas det blir det bästa för era barn :) Det är nog mycket rörelse bland förskollärare nu i de flesta kommunerna häromkring. Gott Nytt År :)

  SvaraRadera

Nu eller aldrig!

Det är helt enkelt nu eller aldrig. Det är dags att ta tag i livet för det är ju ingen som gör det åt en.  Jag har en lång väg att gå, men...