måndag 13 november 2017

En stjärna till på himlen!


(Bild från första dagen på berget för Hedda)

Den 15/10 2013 kom Hedda in i vårt liv. Vi fick lite mer än fyra år tillsammans. Mager och eländig dök hon upp vid sambons verkstad. Kan hända att jag var och matade med kalvsylta och dagen efter var hon kvar och fick följa med hem till berget. 

Tanken var ju att hon skulle vara stallkatt och skulle bara vara inne i huset när vi var hemma på dagen, men det dröjde inte länge förrän vi slutade bära ned henne till stallet på kvällen och hon fick stanna inne hela dagen i huset. Det blev verkligen min katt. Det blev en kastrering och det visade sig det fanns cystor och att hon antagligen var minst 5 år eller ännu äldre enligt veterinären. Många nätter har hon sovit bredvid mig eller på mig och alltid kommit om jag gråtit. 

I helgen tog vi ett tungt beslut eftersom Hedda inte mådde bra så idag verkställdes beslutet. Så tomt! Ingen katt som jamar eller springer framför mig. Känns helt enkelt väldigt konstigt. Vi får helt enkelt tänka på alla stunder vi fått tillsammans och att hon mer eller mindre valde oss för fyra år sedan. Hon har värmt en frusen matte många gånger...Tack Hedda! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skamvrån - Sofie Sarenbrant

Titel: Skamvrån Författare: Sofie Sarenbrant Förlag:   Bookmark förlag Handling:   En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma oc...