lördag 10 juni 2017

Den första lögnen - Sara Larsson

Titel: Den första lögnen
Författare: Sara Larsson

Handling: Visby 1997. Sextonåriga Josefin vaknar i en främmande säng och det tar en stund innan hon inser vad som har hänt. Att hon har blivit brutalt våldtagen av tre manliga skolkamrater. I den följande rättegången frias de åtalade eftersom ord står mot ord. 


Thailand 2010. Den framgångsrike idrottsmannen Oskar semestrar med sin fru och sina två barn. Även om det på ytan ter det sig idylliskt är Oskar mer intresserad av barerna och nattlivet än av familjen. Men efter en särskilt blöt kväll går allt överstyr och han tvingas fatta ett helt livsavgörande beslut.  Efter många år får en av de skolkamraterna från 1997 ett mail med hot.

Mina tankar: En händelse som faktiskt skulle kunna ha hänt eller hända. Våldtäkter förekommer tyvärr ofta. Senast idag läste jag om en våldtäkt i grannkommunen där två är misstänkta. Detta är inte någon mysig bok man väljer att läsa när man är låg och ledsen utan detta är en bok om hur det faktiskt kan fungera i vårt samhälle. Läsvärd? Ja om man gillar denna typ av genre. Jag mådde nästan lite dåligt av att läsa den. Men den är bra för vara en debutroman.  Svår att släppa när man börjat läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skamvrån - Sofie Sarenbrant

Titel: Skamvrån Författare: Sofie Sarenbrant Förlag:   Bookmark förlag Handling:   En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma oc...