lördag 31 oktober 2015

Happy Halloween!

Vi var en aning rastlösa på berget ikväll. Såg jag och dottern gick lös på färg och målade oss. Det var en rolig stund i alla fall det är det som är det viktigaste - att ha roligt! I övrigt har det varit pyssel på gården med ved och annat. Man blir aldrig sysslolös här. Jag har någon sorts nedrans oro i kroppen och har sjukt svårt att varva ned trots jag har varit igång idag. Vet inte riktigt vad det är...

Imorgon är det söndag och då får det nog bli promenad en sväng för att sedan ladda batterierna för en intensiv vecka med både apt och föräldraråd med mera. Det känns som allt hamnar under samma vecka jämt.


//Tess

torsdag 29 oktober 2015

Mitt lilla hjärta!



Mitt lilla hjärta Maja som börjar bli stor! Ikväll har hon gjort stallet med mig. Det är viktigt för henne att vara med och lägga in kvällshöet hos hästarna och fylla på deras foder, men även att ge vatten till hönsen. Hon vill så gärna vara med precis överallt. Idag skulle hon leda in Bella tyckte hon. Det fick dock ske med en viss kompromiss. Maja höll grimskaftet och jag i grimman på Bella.

Minns ju själv de där stunderna när man var med morfar i ladugården. Det är sånt jag minns med ett stort leende på läpparna. Djur ger något speciellt till en som både barn och vuxen. Så härligt att vi har den möjligheten att bo på landet och dessutom kunna ha egna djur!


//Tess

onsdag 28 oktober 2015

Att inte stressa!



Jag har lovat mig själv att i December ska jag bara njuta! Så därför har jag idag beställt diverse julklappar och liknande för att bli klar omgående. Jag ska inte stressa i det sista. Jag har helt enkelt en plan för både julklappsinköp och julstök. Det är så viktigt att inte stressa för stressar man blir det liksom ingen glädje i det hela. 

Det gäller att minimera stressfaktorerna. Att springa runt i affärer och leta kan vara väldigt påfrestande även om jag gillar att shoppa (ibland), men nu har jag funnit lite glädje i att shoppa via nätet. Dock inte alla klappar, men när man vill åt de där lite speciella julklapparna är nätet helt fantastiskt. Och så kan man faktiskt få bonus på sina köp via nätet också. Bara det! Jag som är en gratisnörd ända ut i fingerspetsarna gillar även att få bonus på inköp jag gör.

Jag använder mig av två faktiskt. Först är det Bonusbay.se och Refunder.se och jag måste säga att det är enkelt och krånglar inte till det heller. Båda sajterna har ett gäng olika butiker (en del är samma butiker) och det kan vara värt att kolla hur mycket procent man får i bonus mellan dessa. Och ibland har de även kampanjer! 

Stora fåglar i år!

Det verkar vara stora fåglar i år också på berget vid våra fågelfrönsautomater. Särskilt mager är inte detta ovanliga exemplar heller. Vår underbara och alldeles egna Flinga. Liten i formatet, men oerhört stor personlighet.

Jag har precis varit och gjort i ordning stallet för kvällen, det vill säga mockat och förberett kvällsfodret. Under tiden har jag haft Flinga som sällskap. Hon har stått precis innanför stalldörren och smaskat på lite hösmulor och tittat till så jag sköter mockningen.

Ni ska inte tro att hon tänkte gå till hagen för då skyndade hon stegen bort därifrån när hon insåg vad jag tänkte. App app inte hagen för mig inte sa hon tydligt med sitt kroppsspråk.

En helt vanlig dag på berget//Tess

tisdag 27 oktober 2015

Imorgon är det maskerad!


Det är ju tur att man har ett arbete där man får möjligheter att spöka ut sig mer än vanligt. Nu ska jag dock inte vara vampyr som bilden ovan här. Det blir mer färg och glamour! Egentligen är det min lediga dag, men jag tar och gör en kort visit i alla fall bor ju inte så långt ifrån och imorgon är det lite av en speciell dag. 

Så ikväll har jag och min dotter lekt maskerad här hemma och provat diverse utstyrslar så nu är jag redo för morgondagen. I övrigt så är jag en gnutta sliten, har nämligen fått sjuuuukt ont under revbenen på högersida. Får ge det någon dag till sen är det nog dags för ett samtal till farbror doktorn. Verkar som det blir värre varje gång jag har ätit...

//Tess

måndag 26 oktober 2015

T som i trött!



Idag har det varit KU som i kompetensutveckling. Det känns kan jag lova! Både i huvudet och häcken. Man är helt enkelt inte van att sitta still och lyssna! Men visst är det intressant i lagom mängd! Det där med bensträckare var det dock lite dåligt med! 

Nu ska man ladda batterierna för en ny morgondag. Mörkt blev det fort idag också. Gillar inte när det blir mörkt fortare och fortare på eftermiddagarna. Inte min grej! Men det vänder ju snart igen sen går vi mot ljusare tider!

Och hur har viktresan gått idag. Jo jag är imponerad av mig själv faktiskt. Började med en lite lätt morgonpromenad för att samåka med en kollega från stora vägen. Riktigt uppfriskande kan jag lova i morse med minusgrader! Kostmässigt har dagen varit okej i alla fall.

//Tess

söndag 25 oktober 2015

Viktresan som försvann...


Ja jag är långt ifrån en perfekt människa. 14 September så skulle jag börja min viktresa, men det höll ungefär lite mer än en vecka för sedan hände något. Det blev helt enkelt för mycket i min värld. Intensivt på arbetet med mera har det varit nu under lite mer än en månad. Och jag kände att jag inte skulle ställa mer krav än nödvändigt på mig själv.

Men nu är jag back on track igen. Det känns bra och idag lyckades jag få med hela familjen på 5 kilometers promenad dock med vagn för Majas skull. Härligt väder hade vi också under vår promenad tillsammans. 

Nu väntar återigen en arbetsvecka, med lite längre dagar. Fast jag känner mig oförskämt piggare nu när vi ställt tillbaks klockan. Vintertid är liksom min tid! 

//Tess

lördag 24 oktober 2015

Kalastajm!


Idag har det varit födelsedagskalas på berget för vår treåring. Hon somnade vid åtta ikväll och var vad man skulle kunna säga utmattad. Det tar på krafterna att fira födelsedag två dagar i sträck. 

Presenter blev det ett gäng också så nu finns sysselsättning ända fram till jul. Det är ju bara två månader kvar!!! Och tårtan var uppskattad. Roligt med lite annorlunda tårtor någon gång ibland också.

I övrigt har jag firat kvällen med rusdryck för att fira att datorn (antagligen) klarade sig ett tag till. Min kära bror och jag försökte göra ett återupplivningsförsök tidigare som verkar har lyckats. Tummen upp för det!

//Tess




fredag 23 oktober 2015

Tre år idag!


Idag blev vår trollunge 3 år. Inte klokt att redan har gått tre år liksom. Och skrämmande nog har hon antagligen fått mitt humör, lite märkligt för mitt humör är ju kvar ;) Dagen har gått i en födelsedagstecken, efter mitt arbete så hämtade jag Maja på förskolan för att sedan åka till Ica och handla godsaker för är det födelsedag så är det! Sedan väntade resten av paket eftersom jag inte träffade Maja i morse så lade jag fram ett lämpligt paket vid hennes säng.

Balanscykel hade hennes pappa införskaffat och det övas för fullt här. Sen blev det lite pysselsaker, ringar och låtsasöronhänge, dvdfilm, pippi långstrump memory med mera. 

Ikväll var önskemålet att leka med de nya play doh formarna så jag fick snällt ställa mig och göra en play doh - deg. Och jag erkänner jag gillar att "dega", man får ju utlopp för sin kreativitet. 

Imorgon väntas födelsedagskalas för de närmsta och jag har bara liiite kvar att städa ;) //Tess

torsdag 22 oktober 2015

Varje dag är en gåva!


Det är en märklig dag, skulle vilja säga en tung dag. Mycket tankar som far omkring inne i huvudet på mig. Det är precis som om Sverige stannade idag. Ett dåd på en skola har skett. Sjukt nog så är jag förvånad att det inte har hänt tidigare! 

Det är många som mår så otroligt dåligt och det är inte lätt att se hur andra mår på insidan. Jag tänker på de drabbade och anhöriga. Det gör ont i min själ.

Jag har valt att inte läsa nyheter längre för jag kvävs ända in i själen. Det är så mycket att ta in och sortera. Oroligheter både här och var. Framtiden är oviss. Ändå når det fram. Man läser på Facebook, man hör i personalrummet, man råkar få in en nyhetssändning på lokalradion eller så står man i kön på Ica. 

Jag skulle vilja ha en stor jäkla fet "Ignore-knapp". 

Jag vill bara leva och njuta av varje dag för det är ju faktiskt så att varje dag är en gåva. Man vet aldrig vad som händer. Så därför vill jag nu framhäva mer glädje trots alla hemskheter! Samtidigt förstår jag att många vill bearbeta genom att prata.

Kanske kan vi börja sprida mer glada händelser!
Vad sägs om denna? Innan jag går hem idag berättar ett barn för mig att denne tänker rädda mig om det kommer en varg. Vi pratade smått om vargar tidigare idag när vi var iväg en sväng i skogen med en del av barngruppen Det var någon som blev rädd och jag sa att jag skulle rädda denna i fall det kom en varg och ett annat barn frågade "Men fröken du räddar väl mig också?" Jag svarade så klart att jag räddar dig och alla andra också". Det värmde i hjärtat att ett barn som säkert funderat en del på det där med vargarna att denne faktiskt tänkte rädda mig. 


onsdag 21 oktober 2015

Frisörbesök idag!



Idag var det dags för mig med egentid hos frissan. Så in i skogens skönt att bara vara och njuta. Så färgglatt blev det!!! Och lockigt!!!! Eller inte! Fick dock min beställning från Partykungen idag med en färgglad peruk. Det finns ju så otroligt mycket fräna saker där. Skulle vilja få möjlighet att klä ut mig lite oftare tror jag bestämt ;)

Här nedan är mer mitt alldagliga jag, med mindre slitet hår och mindre utväxt inkl. gråa hår. Känner mig som en ny människa minst sagt! Och så råkade en skjorta springa på mig inne på H&M också. Den skulle liksom bara med hem!


måndag 19 oktober 2015

Det blir en repris!!!

Åh jag längtar trots det är en hel evighet, men det blir en repris på "En kväll i Juni". Sitter och funderar på vilken stuga vi ska ha och så vidare. Det får nog bli en uppgradering till nästa år. Så vi kan ha värsta förfesten ;) Haha...

Det är tur man har såna här saker i framtiden att längta efter. Det blir liksom lite lättare att klara av tråkiga saker då. 

Jag rekommenderar detta varmt. Klart värt ett besök att åka på! Glöm dock ej medel mot knott ;)


//Tess

söndag 18 oktober 2015

Vips, så var helgen nästan slut!

Dessa lediga dagar försvinner på ett kick. Jag har precis varit ute på en skön höstpromenad. Så skönt att komma ut och rensa huvudet inför en intensiv vecka som väntar med arbetsplatsträff och medarbetarsamtal bland annat. 

Helgen har inneburit både roliga saker och nödvändiga saker. Igår var vi på Åminne Julmarknad som är lite av en tradition att åka till med smått och gott att inhandla.

Men i övrigt har det varit mycket höstfix här hemma. Veden är på plats i pannrummet så där behöver vi nog inte fylla på förrän till vårkanten. Dessutom fixade vi höet idag så nu står varje rundbal på varsin lastpall (så sjukt smidigt att flytta runt på). Hönsen har fått det fint också och nu är alla i samma hönshus. Vilket är skönt så jag slipper springa på typ tre olika ställen och mata varje dag.

Så nu ska jag parkera mig i soffan och invänta Solsidan som har premiär ikväll. Det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet ;) //Tess

fredag 16 oktober 2015

Äntligen!


Äntligen har helgen hittat hit! Denna vecka har varit sjukt intensiv på mitt arbete. Två dagar med kvällsarbete och jag lovar det känns så här på fredagskvällen. Jag och sambon såg på varann vid halv åtta och funderade på om vi inte skulle gå och lägga oss snart dock tyckte dottern annorlunda som är hur pigg som helst. 

Hur som helst är det underbart att helgen har anlänt. Sovmorgon får det bli imorgon. Ska unna mig en rejäl promenad imorgon för nu hoppas jag älgjägarna häromkring inte engagerar sig så fullt mycket som tidigare dagar.


Ha en trevlig helg nu//Tess

onsdag 14 oktober 2015

Det känns i hjärtat idag!


Det känns i hjärtat idag. För att hitta Bodil mer eller mindre halvt uppäten inne i hönshuset var inte alls roligt. Tur att hennes kycklingar är så pass stora nu så de klarar sig. Jag tänker om och om igen att jag var dum som öppnade idag! För igår när jag kom hem från mitt arbete berättade sambon att en tupp låg död i hönsgården så jag ned med ficklampa och tittade på fjädrarna som låg överallt, men tuppen såg hel ut. Tänkte han självdött för sånt händer ju ibland så av gammal vana och tro öppnade jag gluggen idag till hönshuset.

Efter lunch skulle jag gå ned med lite matrester i form av kokta makaroner och tycker det var märkligt tyst i hönshuset och när jag öppnar dörren ligger Bodil död vid fötterna. Slagsmål utan dess like och jag anar att Bodil kämpat för sina kycklingar för alla de andra levde.

Bodil min bästa höna och favorit. Det brukar vara så! Att de tar favoriterna rovdjuren/fåglarna på nåt märkligt vis. Med tanke på hur Bodil såg ut känns det som en unghök som varit väldigt tupp och gett sig in i hönshuset. Så nu får herrarna och damerna vara bakom lås och bom tills vi ser vem den skyldige kan vara och hinna att säkra hönsgården mer innan det öppnas.

I eftermiddag har jag svurit och lipat. Sambon sa att men det är ju ingen människa som dött, nä det är det ju visserligen inte, men mina djur har liksom ändå en stor plats i mitt hjärta och mer eller mindre som en familjemedlem oavsett om man är höna eller något annat djur. 

I morse kände jag för att köpa häst, men sådan här grej påminde mig om hur jobbigt det är när det blir galet med ett djur så köplusten dalade rejält. Detta är helt klart nackdelen med att vara djurägare. Får bara hoppas hon dog snabbare än kvickt och inte låg och led. Hade ju bara varit nere två timmar tidigare.

söndag 11 oktober 2015

Nöjd katt!


Nu är Hedda nöjd! Allt är åter igen i sin ordning på berget. Och jag har laddat mina batterier nu även om jag inte helt hundra i hals och huvud så mår jag riktigt bra i själen. Nu väntar en spännande vecka med kvällsmöte och så vidare. Jag hoppas det går fortare än kvickt till fredagseftermiddagen...

//Tess

fredag 9 oktober 2015

Från och med du - Mhairi McFarlane


Titel: Från och med du
Författare: Mhairi McFarlane

Handling: Det blir sällan som man tänkt sig i alla fall inte för Anna Alessis som nätdejtar den ena efter den andra. Det är kärleken som saknas för annars har hon allt hon önskar. En dag möter hon sin mobbare från skoltiden och det blir ett oerhört spännande möte.

Mina tankar: Ja, jag hade svårt att slita mig från denna bok. Det är en feelgood-bok även om den behandlar en del jobbiga ämnen som skoltiden förr och mobbing. Den får en avkopplande och man sitter och ler emellanåt när man läser. Helt klart läsvärd! Mhairi är en bra författare som fångade mitt intresse! Hon fångar en med smarta härliga kommentarer bland böckernas personer.

torsdag 8 oktober 2015

Livslevande värmekudde!

Min kära katt Hedda är helnöjd med livet nu när matte är hemma dagtid. För då kan man få färsk kattmat varje gång man mjauar (Läs illskriker eftersom matte inte tål ljudet). 

Och i utbyte får matte en livslevande värmekudde de stunder inte Hedda vill ha mat. Och jisses om man matte nyser för högt eller råkar skratta när hon ser på film då ger Hedda en sträng blick. Det är inte heller okej att ha för högt ljud på tv-apparaten heller för då börjar Hedda vifta irriterat på svansen. Sambon hånar mig och säger det är mitt eget fel eftersom det är snart två år sedan jag kastade kalvsylta efter henne nere vid verkstaden och det gick antagligen hem. 

Får nog servera det den 15/10 då det är två års jubileum som hon dök upp från ingenstans. Turligt nog i rättan tid för några dagar senare skulle jag åkt och tittat på en katt som eventuellt skulle fått flytta hit. 

Det är bara att erkänna - min katt äger mig.

//Tess


onsdag 7 oktober 2015

Inte som planerat...





Kanske skulle jag tagit beslutet redan igår och hållit mig hemma. Var totalt däckad igår när jag kom hem efter jobbet och feber. Huvudvärk har jag haft i ett par dagar liksom halsont. Men i såna här fall är jag optimist och tänker det går över genom att sova lite längre och vila. Kände mig utvilad idag efter en lugn förmiddag och ingen feber förutom att jag kraxade värre än en kråka så jag tog med dottern ut i trädgården för att plocka löv. 

Kände mig hetare än än en vedspis eldad med björkeved efter en stund. Sen har jag inte gjort ett dyft. Legat i soffan och stirrat rakt ut typ...Jag är Sveriges tråkigaste mamma enligt Maja. Det blir inte mycket gjort på berget idag förutom snyta sig och äta medicin.

//Tess

måndag 5 oktober 2015

Måndag...

Måndagen kom med buller och bång i huvudet. Huvudvärk konstant hela dagen och inte försvinner den av huvudvärkstabletter heller. Det blir tidigt i säng i kväll. 

Jag är smått upprörd eller frustrerad är nog snarare rätt ord. Tänk om man kunde få rätt förutsättningar. Jag vet att det skulle göra så oerhört mycket, men istället ska det "akutfixas" på små konstiga och kortsiktiga vis.  Jag börjar faktiskt tappa tron på mångt och mycket. 

Jag har många gånger sagt att nu är det dags, men så ska man våga ta det där steget. Det okända skrämmer för man vet ju vad man har, men inte vad man får. I eftermiddag tog jag ett steg framåt inte så stort, men åt rätt håll. 

Satt med skallebanken och filosoferade bland djuren här på gården. Hönsen kom fram nyfiket och undrade vart tusan matte sitter i en hästhage och glor för liksom hästarna nafsade frenetiskt på jakt efter godsaker i mattes jacka.  Man lever ju trots allt detta liv bara en gång och ska man verkligen må så här på grund av en sak. Ska man behöva äta medicin för att orka med det? Nej det ska man inte, men ändå är det så förbaskat svårt...

//Tess

söndag 4 oktober 2015

Helgen som försvann...

Hallå? Vart tog min helg vägen? Om någon har sett den så vänligen skicka hit den igen! Igår var vi i Skillingaryd på marknad. Vår dotter skulle inte följa med oss hem utan skulle vara hos mormor och morfar mfl. Så sambon och jag passade på att äta lunch ute och sen blev det vedkörning för hela slanten. På kvällen lagom tills vi hämtat "Vulkanpizza" dök Maja med mormor, morfar och morbror upp. Mysig pizzakväll på berget!

Idag har vi kört mer ved in i pannrummet. Och en annan tung sten har nu lättat. Höet för hela säsong är hemma. Så nu behöver jag inte fundera mer på det. Skönt att ha det färdig och inte behöva köra mitt i vintern. Jag har gjort lite höstfint här och var runt huset. Och jag har börjat fodra småfåglarna nu idag och de har redan hittat maten. Så glöm inte nu är det hög tid att börja ge de små liven mat om man vill se dem i vinter.

För övrigt så tänker jag parkera min rumpa i soffan och ladda för morgondagens arbete. Tjooooohoooo och håll tummarna att min onda hals emigrerar inatt! 


//Tess

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...