onsdag 30 december 2015

Året 2015...

Januari: Månaden jag började läsa högskolekursen "Flerspråkighet och Interkulturalitet" via mitt arbete. Stormen Egon var även på besök, men vi fick konstigt nog behålla både telefon och el. Även Stormen Svea var på besök dock inte så farligt. Ett besök gjordes även på Gekås.

Februari: Eviga vikt-tänket var full igång med en massa olika delmål och visste klarade jag av delmål efter delmål. En omgång magsjuka blev det också. Kanonbra för viktnedgången! 

Mars: Våren gjorde sitt antågande. Dock en del vab blev det med feber och andra bacillusker. Det blev en del förberedelser i  trädgård/växthus under denna månaden. 


April: Jag vann en fullproppad påse med leksaker och annat från Bamba. Det var påsk och den firades med nära och kära. Dessutom kom ett "Secret Easter ägg" också. Även en tur till landet med de gula kassarna blev det. Mycket vikt-tänk även här.

Maj: Det snöade!!! En hel del människor tittade stort på vår bil när vi kom till Skillingaryd för att gå på vårmarknaden. Jag lyckades äntligen finna "min" soffa till uterummet och jag blev väldigt nöjd! Det blev ett gäng kycklingar också på berget denna månaden. Vinkväll blev det också! Grillfest hos våra vänner utanför Vaggeryd också. Party party! 30 års kalas för PK. Maj var helt enkelt en intensiv månad! 

Juni: Sandsjöbaden med kollegorna! Fick även bli testfamilj på Borås Djurpark åt Barnsemester.se Examination av högskolekursen som jag fick godkänt på! Semestern började! Det blev en tur till Ullared med bästa Elza för att inta Dansbandsgalan och bo i stuga två nätter. Vi hade sjukt kul :)


Juli: Semester åter semester! Borås Djurpark avverkades med familjen inkl. mina föräldrar. Maja var eld och lågor! Många kilometer promenad avverkades denna månaden. Lars och jag gjorde vår årliga roadtripp bland annat till Töreboda för att äta på Mandys diner. Och det blev även en tur senare till Astrid Lindgrens värld och det var kul :) Fisketävling med släkten och så fyllde sambon 40 år. Han fick världens fränaste bil - en halv citroen. En roadtripp till Skåne blev det också bland annat till Ritsy Nostalgi och Väla Köpcentrum.


Augusti: Vi var på Liseberg och det var nog alla andra också! Så vi lärde oss. Åk aldrig sista helgen innan semester är typ slut. Jag plockade mängder med kantareller också under denna månaden. Maja fick en lekstuga av sina morföräldrar och morbror och det tog sin lilla tid att bygga ihop och fixa till den!

Det var "Rock n roll kväll" i byn. Alltid trevligt när det något! Kom mycket folk och många fina gamla bilar.  Och allt har sina slut så även semestern...Och jag blev hela 34 år! Tiden går fort!  Jag var på anställningsintervju och fick jobbet, men tackade nej.  Det blev återigen kycklingar här hemma. Och så var det kräftkalas i Hudaryd. Woop woop så härligt!


September: Stegräknartävling via arbetet. Och jag vann...en reflexväst! Och jag hade ätit upp mig igen och behövde ta tag i vikten. Mycket på jobbet var det också. Många tankar som seglade runt i knoppen på mig.


Oktober: Hösten kom med buller och bång. Höstmarknad blev det i Skillingaryd. Sorg på berget blev det också då något troligen en unghök dödade min käraste Bodil inne i hönshuset av alla ställen. Maja fyllde 3 år! Hon växer så hon knakar den ungen. Viktresan försvann och jag lade ned alla tankar kring vikten. 




November: En jobbig månad. Mörkt och dystert liksom! Det föll lite snö som försvann väldigt fort. Tidigt ute var vi i alla fall med pepparkaksbaket och många julklappar införskaffades under denna månad. Höll mig över ytan i alla fall.

December: Det känns som detta är månaden som gick fortast. "Julfest" med arbetet och vårt lag vann musikquizet. Jag sökte ett jobb och kom på intervju, men kände ganska fort att det inte var rätt för mig just nu. Dotterns lucia-firande var vi iväg på och sen fick hon faktiskt vara hemma resten av terminen genom att vi pusslade. Magsjukan härjade hejvilt och det ville inte vi få! Och jag fick en härlig muskelfästesinflammation! Fy tusan!  Och så kom julen som var mycket trevlig och försvann på ett gick. Gekås hann vi med också innan detta året tog slut...

Gott Nytt År//Tess










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...