onsdag 17 juni 2015

Spelmonopolet!

Idag ska jag tycka och tänka lite om Sveriges spelmonopol. Det är ju så att det mer eller mindre är ett monopol i Sverige, men utländska aktörer kommer via nätet istället. Och det gör att det inte är så mycket spelmonopol längre. Innan nätet fanns i princip bara ATG och Svenska spel tillgängliga för oss. De hade var kan säga ensamrätt om oss i Sverige. Och tjänades det pengar, men med nätet kom även mer frihet åt både oss och andra företag.

Själv är jag lite kluven. Ska man låta andra företag komma in och tjäna "våra" skattepengar eller ej. Men samtidigt är det ju bra med valfrihet och jag tror inte spelberoendet ökar heller för att det släpps något som ofta varit ett argument för att inte släppa in andra spelaktörer från andra länder. Samtidigt kan jag tycka att det skall finnas valfrihet för alla. Kan tycka lite synd om dem som inte väljer att spela via nätet för de missar ju trots allt en del som vi andra har tillgång till för att vi använder oss av nätet. Tänker så klart på den äldre generationen bland annat.

Själv får jag erkänna att jag har hittat en bra sajt som heter Casinovalet.se  . På den sajten visar man vilka som har bra vinster och genom ett sorts "fylla i test" så kan man själv hitta en bra spelsajt som passar en.  Dessutom finns recensioner av sajterna vilket är bra tycker jag. Dock känner jag inte spelberoendet ökar med ett besök här utan man får mer en helhetsbild av vad som finns att välja på. Jag gillar när det är lätt att överblicka.

//Tess

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...