tisdag 25 december 2012

En lång dag...

Juldagen har verkligen varit sig lik. Den är väldigt lång och man blir nästan lite rastlös i själen rent ut sagt av att bara vara. Jag har plockat undan och tittat på alla julklappar som man fick. Det är så man nästan skäms för hur bra man har det, men för att lätta samvetet lite så följde jag min mors intiativ och köpte en get genom Action Aid . Det finns presenter som man kan köpa för att motverka fattigdom. Bland annat kan man köpa en get eller kycklingar eller en åsna. Även skolböcker, myggnät eller pengar till en by-barnmorska.

Ibland får man tänka lite längre och utanför Sveriges gränser, samtidigt finns det barn som lever under fattigdom i Sverige. Man stötta dem genom att till exempel köpa majblommor varje vår. Där kan föräldrar ansöka om bidrag till sina barn kanske ett par glasögon eller en liten semesterupplevelse. Har även sett att i bland annat Jönköping startades en insamling för att ge bort julklappar till barn i fattiga familjer. Mycket bra intiativ!


//Tess

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tre generationer och sorg

I fredags begav sig tre generationer mot Ullared för lite tjejhelg. Shopping och boende på hotell är aldrig fel. Maja älskar att bo på hot...