torsdag 23 februari 2012

Potensgivarna - Karin Brunk Holmqvist

Titel: Potensgivarna
Författare: Karin Brunk Holmqvist

Handling: Systrarna Svensson har båda passerat 70-årsstrecket och lever stillsamt och ganska förnöjt sina liv i föräldrahemmet i Borrby. När byrådirektör Alvar Klemens köper sommarhus intill blir det liv i luckan. Nya klänningar inköps i Simrishamn och de glömmer till och med bort att deras bror vill få in dem på hemmet för att ha huset som sommarstuga. En dag får de se Molins hankatt mer eller mindre kasta sig över Erlandssons honkatt Majsan efter att ha ätit bland Alvars blommor. Då får de en strålande idé om hur de ska få pengar till att installera bekvämligheter. De startar en firma i potensökande medel, och när de satt in den första annonsen i tidningen blir inget sig likt för Tilda och Elida.


Mitt tycke: Som vanligt läser man Karins böcker fort. Det är härligt flyt i texten samt det händer mycket. Även i denna bok som är hennes första träffar man på individer man kan tycka sig känna igen från sitt vanliga liv. Kanske inte tanter som tillverkar just potensmedel, men äldre systrar som lever ihop och gnabbar ibland. Man lockas till skratt av handlingen, men även en och annan tanke också. Läsvärd!!!

1 kommentar:

  1. Det bästa hon skrivit tycker jag. Resten är bleka kopior, men ändå fortsäter jag att läsa, hmmm

    SvaraRadera

Skamvrån - Sofie Sarenbrant

Titel: Skamvrån Författare: Sofie Sarenbrant Förlag:   Bookmark förlag Handling:   En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma oc...