onsdag 3 augusti 2011

Yogabröd



25 g jäst
5 dl vatten
1 msk honung
1 msk salt
3,5 dl ekologiska havregryn
0,75 dl ekologiska krossade linfrön
4,5 dl vetemjöl
Diverse frön/kärnor (Sesamfrön,Pumpakärnor,solrosfrön)

Gör så här: Värm vattnet till fingervarmt och bland sedan ut jäst, honung och salt i det ljumma vattnet. Rör ned övriga ingredienser och rör runt till en lös deg. Det är så smidigt för här behöver inga händer bli kladdiga för det är bara att röra runt. Låt jäsa i 40 minuter. Stjälp sedan upp degen på en väl oljad plåt ungefär som en bulle på mitten av plåten. Strö över de frön/kärnor som du väljer att använda. Grädda i 175 grader i cirka 30 minuter.

1 kommentar:

  1. Det ska jag testa! Låter så himla enkelt och lagom lite för en person med. ska man inte blanda om den innan man stjälper upp den på plåten? Å ska den inte jäsa en gång till innan bakningen?
    kram Helena

    SvaraRadera

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...